Izmos Filozófus

inkább kiírom magamból

Waze, az AI és az egyszerű ember

2019. február 01. 20:40 - Izmos Filozófus

Megjelent egy cikk az index-en Gellérthegy, ahol szitokszó lett a Waze címmel. A cikk röviden arról szól, hogy a Waze a kis utcákba navigálja az autósokat, ha megtelnek a főutak és ez a kis utcák lakóinak nem tetszik.

A cikket olvasva elszomorodtam. Ez, amit most itt látunk, ez a jövő. Inkább a jelen. Vagyis mindig is ez volt a természetben is. A rendszer (a természet) optimalizál. Most jelenik meg markánsan az AI a mindennapokban.

waze-terminator.jpg

Milyen válaszokat adnak a cikkben az önkormányzat és a útkezelő részéről? Kiraknak korlátozó táblákat?!..hát nagyszerű.

Gondolkozzunk már egy picit! Nem az lenne a megoldás, hogy a főutakat alkalmassá tesszük a közlekedésre? Megkeressük azokat a pontokat, amiknek kicsi az áteresztő képessége és ott állítunk a lámpákon, vagy másfajta kereszteződéseket építünk.

Például itt egy videó arról, hogy mások is foglalkoznak azzal, hogy lehet nagy forgalmat hatékonyan és olcsón átereszteni.

Vagy egy másik opció, hogy rendszerszinten számolunk a költségekkel felújítások esetén.

 

Például, ha nappal újítják fel az utakat, az sokkal drágább az államnak, mert a sok dugóban ülő ember nem termeli addig a GDP-t.

Az önkormányzat költségvetésében kisebb tétel, ha egy ember ássa ki az utat szép lassan 1 év alatt.. és biztosabb bevételi forrás is a haver vállalkozásának. Ellenben, ha odarendelünk 50 mérnököt gépekkel, valószínűleg sokkal hamarabb és jobb minőségben megvan az egész beruházás és már mehet is mindenki termelni.

Japánban ezt tudják. Ebben a cikkben is jól leírják, ahogy 1200 mérnök 3.5 óra kieséssel föld feletti forgalomból föld alatti forgalmat csinált a vasútnál.

 

Nagyon szeretném, ha 1-1 probléma megoldásánál picit nagyobb képet látnának a döntéshozók és nem csak a szokásos jól bevált, biztonságos frázisokat ismételgetnék.. mert már itt van az algoritmusok kora. Attól, hogy kiraknak egy behajtani tilos táblát, a város többi részén még dugó marad. Attól, hogy hozunk egy jogszabályt, hogy a Duna ne áradjon ki vagy a kutyák ne ugassanak, az még nem úgy lesz.

Ez a helyzet jól előrevetíti az intelligens rendszerek és a maradi intézmények konfliktusait. A waze másodpercek alatt fogja átterelni a forgalmat a következő mellékutcákra is. És nekem, mint felhasználónak ez is az elvárásom.

A kisváros/városrész lakói azért lobbizzanak, hogy mellettük a főúton oldják meg, hogy ne legyen dugó és gyorsabban haladjon a forgalom, mint náluk. Ez az autósok és az összes állampolgár érdeke is.

 

Bónusz videó:

 

 

 

 

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izmosfilozofus.blog.hu/api/trackback/id/tr8414602846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2019.02.02. 22:52:40

A modern eszközök okozta problémákat nem lehet múltszázadi eszközökkel megoldani.

Ha a forgalomszervezők 50éves módszereket és eszközöket alkalmaznak, sosem lesznek képesek kezelni azt a forgalmat, ami modern, aktuális eszközöket használ. Mintha lovasrendőröket küldenénk a bankrablókra, szablyával.

alien 2019.02.02. 23:48:43

A fejem fogom. Mindenki szív a forgalommal. De arra aztán ne menjen senki az a Gellért-hegy.

tede 2019.02.02. 23:53:51

A hatóság, a politikusok a megoldást mindig úgy képzelik el, hogy korlátozni, büntetni. Van is erre egy jó szó, forgalom csillapítás vagy mi. Szóval a nagy géniuszok úgy képzelik, hogy kib.sznak az autósokkal, akkor majd megunják és leteszik az autót. Nyilván ez nem így fog történni. A waze egyébként ugyanígy forgalmat csillapít, csak olyan módon, hogy alternatív útvonalakat ajánl fel.
Mindenki döntse el, hogy melyik a korszerűbb módszer. A lakókat sem értem, ő természetesen autóval akar járni, máshol ő is autóval megy, talán a waze-t is használja, de természetesen az ő utcájában ne legyen forgalom.
Haver mesélte, hogy náluk a volt polgimester megunta a frissen épített háza előtt a forgalmat és kilobbizta, hogy egyirányusítsák. A szomszéd utcák szívnak, az őt nem érdekli, csak előtte ne menjen forgalom. Ha nem lett volna elég az egyirányusítás sem, akkor zsákutcát csináltak volna belőle. A polgimaister maga dicsekedett ezzel, hogy a k.rva autósok ne előtt büdösítsenek. Az ő családja egyébként 3 autót használ. no comment.

zuulululu 2019.02.03. 00:15:35

@tede: Trogerje. Melyik város ez?

JT_Biopower 2019.02.03. 00:17:28

... és aki a táblákat gyártja, rája már nem is gondoltok? Hogy legyen úgy olyan alkotmányos költségesen hálás, ha még munkát se kap?

ubermeister 2019.02.03. 00:54:26

Valóban lehetne okosabban is forgalmat szervezni, de sokan úgy látom nem értették meg mi a gond.
1. A Wazenek fogalma sincs arról mekkora az út fizikai mérete ezért olyan járművek is arra mennek amik nem férnek el.
2. Az útvonal egy(nagy?) részén csak az úttest egyik oldalán van járda, a házból/kertből rögtön az úttestre lépsz gyalogátkelő hiányában pedig nincs elsőbbséged hogy átmenj a járdára, sok bunkó pedig nem enged át. Baromi nagy a balesetveszély!
3. A javasolt útvonal áteresztő kapacitása a Gellért térnél minimális ezért folyamatosan torlódik vissza a forgalom, a tömegközlekedést is ellehetetlenítve.
4. Nem erre lettek tervezve az utcák, így azok burkolata (esetleg alatta a közművek) sokkal hamarabb mennek tönkre.
Igen, amíg a tiltás, korlátozás azonnali változást hoz és olcsó, szemben az egyéb módszerekkel, addig ezzel fognak élni (nem zárja ki hogy párhuzamosan dolgozzanak egyéb megoldáson is). Gondolj bele, van egy híd amin keresztül pár perccel rövidebb ugyanaz az út mint az autópályahídon keresztül, ezért a Waze arra vezet mindenkit, amíg a torlódás miatt ki nem egyenlítődik az út időtartama. A forgalom miatt a híd elhasználódása rendkívül felgyorsul valamit tenni kell.
a, Építesz egy új hidat (Drága, miközben imádkozol hogy a régi ne omoljon össze)
b, Korlátozásokat vezetsz be a használatban, hogy a terhelés visszaálljon (Olcsó, gyors)
c, Lezárod a hidat mindenki előtt, az a pár felhasználó aminek feltétlen át kell kelnie (pl mezőgépek) meg egyedi engedélyt kap.

A Bp. forgalmat egyébként is nehéz kezelni, mert nem tudsz építeni, szűkek a terek (mondjuk felőlem ledózerolhatják a belvárost) + a Budapesti 650k szgk mellé (egy része biztos flottaautó ami nem biztos hogy BP-t terheli) naponta bejön az agglomerációból 300K vagy több.
Behajtási díjat kell bevezetni, hogy a kiköltözők hozzájáruljanak az általuk okozott problémák megoldásához. Mert az nem igazán fer hogy neki kert, "jó levegő", meg egyebek, de a város infrastruktúráját használja

ubermeister 2019.02.03. 01:06:36

Még egy gondolat.
Te hogyan reagálnál ha a faluszéli házad melletti szélesebb utcára vezetnék rá a települési elkerülő forgalmat, max cserébe felfestenék a középvonalat?

teéjesenmindegy 2019.02.03. 01:40:30

Na, már megint a blogger tudja, hogy hogyan kell építkezni, forgalmat szervezni meg mindent. Sokkal jobban mint az akinek ez a szakmája. Beszarás.
AI? Ember! A waze nem AI, hanem annyit lát, hogy arra is van út, amin nincs annyi autó. Hogy milyen az út, járható e azt nem látja.

És hát nyilván gyorsabban köt a beton, ha mérnökök csinálják gépekkel.

Külön bónusz, hogy nem 1200 mérnök csinálta, hanem 1200 munkás. (A cikk szar ahonnan másoltad) És nem föld alatti forgalmat csinált, hanem a kapcsolást csinálták meg 3 óra alatt.

HaCS 2019.02.03. 02:59:17

Én úgy gondolom a problémát kellene vizsgálni nyers valójában, egyéni érdekektől mentesen.

Még az is előfordulhat, hogy a forgalom csak kényelmetlenség, a valódi probléma a gyalogos infrastruktúra hiánya.

Nagyon lényeges különbség az intézkedések irányát illetően.

mindbender2 2019.02.03. 04:55:23

A bölcsészmérmök megmondta, hogy nem számít semmi, csak amit a bulvármédiából elébasznak #jövő taggel.
Az sexy, trendy és egyébkéntismár.

Van amiben ugyan igaza van, de ez alapján az is véletlenszerű.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2019.02.03. 06:38:59

Attól még hogy az útrendszer kapillárisain akarják átnyomni, marad a probléma lényege, hogy túlságosan nagy az autóforgalom. Aki teheti, városon belül igenis ne járjon autóval. Ennek lenne a lényege, hogy legyenek p+r parkolók, jó elővárosi és városi tömegközlekedés. Az viszont, hogy a lakónegyedek mélyére engedjük az autóforgalmat csak azok szerint kitűnő megoldás, akik maguk nem laknak ott, a kibicnek semmi sem drága ugyebár.Semmi "múltszázadi" nincs abban, hogy korlátozzák az autóforgalmat lakóövezetekben, mellékutcákon és csak célforgalmat engednek meg. Sőt, ha valami, akkor remélem egyre inkább "eszázadi" lesz ez és nem egy autólobbista vezetés markában fog vergődni a város, mint most. Az AI-al optimalizált módon elosztott kis utcákon barangoló robbanómotoros autók inkább disztópikus jövőt igérnek. Ha a bordélyház nem győzi a klienseket kiszolgálni és kihasználatlan erőforrásként ismeri fel a Rendszer a poszter anyukáját, az még nem jelenti, hogy ebbe a szereplőknek bele kell nyugodni, mert ez a társadalmi hasznosság.

Mert nem az.

különvélemény 2019.02.03. 07:41:50

Az egész forgalmat AI-nak kellene irányítania.

Aminek persze az lenne a vége, mivel az AI sem tudja megoldani másképp, hogy a városi közlekedés folyamatosságának megőrzése érdekében egyszerűen kevesebb autót engedne a városba.
Eddig 1 órát szoptál a városi dugóban, ezentúl 45 percet szopsz míg bejutsz a városba, azon belül 10 perc alatt elérsz a célig. Összességében nyertél 5 percet, de habzó szájjal fogsz reklamálni, mert nem folyamatos a szopás, és úgy érzed, kitiltottak a városból.

gurigapapa 2019.02.03. 08:50:22

Az nem megoldás, hogy a kisutcákra rátereljük a forgalmat. Az sem, hogy mondjuk bontsuk el a Gellérthegyet, mert mennyi utat lehetne építeni ott. Az sem, hogy az iskolák környékén bontsunk el mindent, hogy Pistikét autóval tudják elvinni oda, nehogy gyalogolni kelljen a gyereknek kemény 10-15 percet. (Nemrég kaptam egy kérdést: "és te esőben is gyalog jársz?" Igen, ritkán hall az ember eső általi halálról vagy ilyesmiről.)

A bejövő forgalmat kellene csökkenteni, akár dugódíjjal, akár kerékpárutak építésével, akár jobb tömegközlekedéssel. (Az amúgy milyen már, hogy a busz kb. 300 méterenként megáll? Persze hogy fél óra alatt tesz meg 10-15 kilométert, és csak az jár vele, akinek tényleg nincs más választása.) Szóval ez komplexebb kérdés annál, minthogy "építsünk több utat".

qwertzu 2019.02.03. 08:50:28

"Gondolkozzunk már egy picit! Nem az lenne a megoldás, hogy a főutakat alkalmassá tesszük a közlekedésre?"

Nem. Abban a pillanatban, hogy megoldják, elkezd több autó közlekedni, amíg megint dugó nem lesz, ha bővítenek, akkor megint,....

Én pl. vonattal járok be Bpre. Kocsim van, benzinre is telne, és sokkal gyorsabb lenne a kocsi, ha nem lenne dugó. Abban a pillanatban hogy dugómentesítik a ki/bejutást, én és még több ezer ember autóba pattanna. és megint dugó lenne, amíg be nem áll az új egyensúly.

prolifigyelo148842069 2019.02.03. 08:58:31

A javasolt kapacitás növeléssel az a gond, hogy aránylag rövid idő alatt követi a forgalom mennyisége, és a végén ott tartunk majd, mint Amerikában, a 2x6 meg 2x8 sávon áll a dugó.
A közösségi közlekedést kell(ene) fejleszteni.

bbalintus 2019.02.03. 09:27:21

Ez a cikk egy kalap fos. A Waze-nek a világon semmi köze az AI-hoz, az utat nem mérnökök építik, és egyébként igenis legyenek nyugodt övezetek, amik nem az átmenőforgalmat kell hogy elvezessék.

De az AI menő buzzword mostanában, lehet vele okoskodni, anélkül hogy a poszter tudná hogy mi az...

Bkkzol 2019.02.03. 09:33:17

Gusztustalan a vernyákolás a Gellérthegyi lakosoktól. Azért ,mert luxus környezetbe vettek lakást az "egyszerű halandó" az utcájába se menjen. Minden nagy forgalmú utca mellékutcái néha terheltek. Minden kerület azon agyaljon, hogy miként zárják le az utcáikat?

nyuszis77 2019.02.03. 09:34:11

Érdekes, hogy egyesek tudni vélik, hogy a waze hogyan működik, gondolom izraeli programozók vagy már a googlenél dolgoznak?
A technológia már sokkal előrébb tart, mint amit mi tapasztalunk és errefelé nem is fogjuk megtapasztalni egyhamar.
Meg a többség a saját orráig lát, meg vannak egyenlőbbek a nagy egyenlőségben, amivel az ai nem tud mit kezdeni, vagyis bocsánat, tanítható szóval meg tudja tanulni, hogy a polgi utcájába ne tereljen forgalmat.
Itt debrecenben is úgy oldották meg, hogy egy utcában, ami tök jól elvezethetne egy forgalmat, de tudjatököm ki lakik, betettek pihenőövezet táblát, majd néha beálltak trafizni és lám megtanulta a parasztja, hogy ne menjen arra, mert azért is büntethetik, ha csak átmegy rajta és nincs célja ott.
De amúgy a waze nem is küldött arra soha, szal az tudta, de nem onnan, hogy megnézte, hanem sokmindent ki lehet következtetni mért értékek ből, na ebben jó a számítógép meg az ai, de nem feltétlen kell ai nek lennie, ezt egy programozó is le tudja programozni

Sir Galahad 2019.02.03. 09:58:08

A szerző rosszul látja a konfliktus lényegét (szerinte az önkormányzat, mint maradi intézmény harcol a modern intelligens rendszerrel). Nos, az önkormányzat nem azért teszi, amit tesz, mert maradi, más az indoka. A forgalomszervező rendszer egyetlen szempontja az, hogy az autósok dolgát megkönnyítse, a helyben lakók szempontjai (hogy nyugalmat és biztonságot akarnak) nem érdeklik. Az önkormányzat viszont, mivel a helyhatósági választáson a helyi lakók szavaznak, nem az átutazók, ezzel pont fordítva van. A helyzetet megoldása az lehet, ha a forgalomszervező rendszert érzékennyé teszik az érintett lakók igényeire is.

Bobby Newmark 2019.02.03. 11:00:30

Ha már tényleg a gyökerét akarjuk megragadni a problémának, akkor talán azzal kéne kezdeni, hogy egyáltalán így a 21. században mi a jó kurva életért kell bejárni irodai munkára? Felállok otthon a számítógépem elől, utazok fél órát, hogy leüljek egy képességeiben gyengébb, de alapvetően ugyanolyan számítógép elé. Eltöltök ott 8.5-10 órát, majd hazautazgatok fél óra alatt, és visszaülök a másik számítógép elé.
Mi a pék büdös faszának van erre szükség?

Bobby Newmark 2019.02.03. 11:03:43

@prolifigyelo148842069: Azt fejlesztheted a csillagos égig, ha az átlag parasztnak -még ha előnyösebb is lenne számára- nincs hozzá KEDVE. Mert neki autója van, nehogy már beálljon a prolik közé a villamosra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 11:08:35

hülye Japánok. én egyedül, és 2 másodperc alatt is át tudok állítani egy váltót.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 11:13:25

@Bobby Newmark: nekem meg van engedve, és dolgozhatnék otthon az év jelentős részében, de bejárok dolgozni. mondok neked egy pár dolgot, hogy miért, mert láthatóan idióta vagy, és nem tudod felfogni:

1) kimozdulni
2) otthon nincs olyan jó asztal, szék, irodai környezet
3) otthon nincs olyan erős gép és három monitor
4) otthon én fizetem az internetet, és adott esetben kurva sok adatról van szó
5) a cégnél van ebéd, valamivel olcsóbban, mint egy étteremben
6) találkozni emberekkel
7) megbeszélések, kommunikáció még midig jobban megy élőben. több információt tudsz meg az asztalon átszólva, mint otthon, egyedül

örülök, hogy segíthettem, kis okoska!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 11:21:55

@qwertzu: "Nem. Abban a pillanatban, hogy megoldják, elkezd több autó közlekedni, amíg megint dugó nem lesz, ha bővítenek, akkor megint,.... "

a faszt. ez egy elterjedt, idióta hülyeség.

1) alapjában van az embereknek egy igen nagy tömege, amelyik autóval jár, ha törik, ha szakad, egy 10 perces dugónál sokkal nyomósabb indokaik vannak autóval járni, tehát a faszt fognak otthon maradni, vagy vonattal, vagy busszal járni csak azért, mert van egy 10 perces dugó az útvonal egy bizonyos pontján. továbbá 1 órával előbb felkelni sem fognak emiatt.

2) ha megcsinálják az utakat olyan jóra, hogy a Magyarországon autóval közlekedők szépen el tudjanak közlekedni rajtuk, akkor annak nem lesz olyan következménye, hogy idejönnek a németek is, csak, hogy itt autókázhassanak, mert az Autobahn olyan rossz, és olyan következménye se lesz, hogy Józsi, akinek kurvára nincs pénze autóra, majd vesz autót, mert ugyan nincs rá pénze, de milyen jól lehet vele autókázni

az utak rendbetétele csak kicsi következménnyel van arra, hogy még forgalmasabbá váljanak az utak, és rohadt geciség csak azért szar állapotban tartani az utakat, hogy 2-3 százalékkal redukáljanak valami forgalmat.

úgyhogy elmész te a jó édes kurva anyádba!

Bobby Newmark 2019.02.03. 11:24:43

@math0: 1. Őszintén szánlak, ha neked a melóba járás=kimozdulás. Kicsit mások a fogalmaink.
2. De van. Ez nettó a te hibád.
3. De van. Ez is a te hibád.
4. Lemaradtál a '90es években, van adatforgalmi korlátod? Elég szar neked.
5. Otthon főzni még olcsóbb, csak szólok. Meg ilyen Teletál vagy hasonló ebédszállító kivisz egy adagot is bárhová akár.
6. Lásd 1. Nekem vannak barátaim is.
7. Bellnek volt egy okos találmánya 1876-ban, esetleg ideje lenne beemelni az eszköztáradba.

Szóval seggfej, kibaszottul semmit nem voltál képes segíteni (kértem segítséget egyébként?), csak a saját gyökérségedet ecsetelted. Azt legalább szépen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 11:34:36

@qwertzu: ahogy a cikk is arról a jelenségről szól, hogy ha a főúton nem mennek jól a dolgok, akkor az autósok elkezdenek a mellékutakon közlekedni, és nem arról, hogy akkor inkább otthon maradnak. érted, faszfejkém?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 11:44:27

@Bobby Newmark:

" 1. Őszintén szánlak, ha neked a melóba járás=kimozdulás. Kicsit mások a fogalmaink."

nem mindenki olyan, mint te, hogy az estét úgyis a falu kocsmájában tölti, ha törik, ha szakad, és nem ez a kimozdulás nekünk.

"2. De van. Ez nettó a te hibád."

én meg tudnám venni az irodai berendezést, de a faszom se fogja. ugyanakkor az emberek tömegeire már végképp nem mondhatod, hogy vegyenek maguknak irodát.

"3. De van. Ez is a te hibád."

én meg tudnám venni az informatikai eszközöket is, de a faszom se fogja. ugyanakkor az emberek tömegeire már végképp nem mondhatod, hogy vegyenek maguknak 3 monitort, meg kurva jó számítógépet.

"4. Lemaradtál a '90es években, van adatforgalmi korlátod? Elég szar neked."

miért ne lenne? olcsóbb, és nem mindenki olyan filmbuzi, mint te, hogy naponta gigabyte-okat fogyasszon. aztán még a sebesség is ott van.

"5. Otthon főzni még olcsóbb, csak szólok."

igen, tökfejkém, de akkor odaveszett a fél óra előnyöd, te idióta!

" Meg ilyen Teletál vagy hasonló ebédszállító kivisz egy adagot is bárhová akár."

egyed azt, te igénytelen fasz!

"7. Bellnek volt egy okos találmánya 1876-ban, esetleg ideje lenne beemelni az eszköztáradba."

megsúgom neked, te idióta, hogy még skype, bluejeans, teams és hasonló eszközök sem érnek fel a személyes megbeszéléssel.

nem ám a haveroddal vitatkozol a kocsmában, nálad modernebb multinál dolgozom, úgyhogy jobb lesz, ha behúzod a farkad, és nem szemeteled ide az idiótaságaidat!

olyan multinál dolgozom, amelyik minden centet a fogához ver, de adott esetben elküldi az embereket akár Indiába is, mert személyesen együtt dolgozni egy task force-ban hatékony, és kurvára szükséges tud lenni vészhelyzetben. normális munkamenetben meg messze jobban mennek a dolgok, ha a munkatársak bejárnak 1-30 kilométerről.

fingod nincs a világról ott Hajdúbazdmegen, kis köcsög, ne ugrálj!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 11:47:07

@Bobby Newmark: mondok neked egy olyan érvet, ami a munkától teljesen független dolog:

van, amikor 1-2 hétig otthon dolgozok bizonyos okokból, és az a helyzet, hogy szeretek bejárni dolgozni. nem mindenki olyan pszichopata barom, mint te, hogy utálja a kollégáit, és a kollégák utálják őt.

teéjesenmindegy 2019.02.03. 12:11:38

Ja, egyébként ilyenkor miért nem veszik elő azt a zseniális vitézyt, aki kitalálta, hogy a Váci utcában meg kell szüntetni a gyalogosaluljárót, meg a Petőfi utcában is, mert a jövő az, ha leállítjuk a 6 sávos utat 200 méteren belül kétszer, és ezzel jót teszünk a gyalogosoknak? Bravó idióta, Bp legfontosabb útját blokkoltad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 12:30:25

@Bobby Newmark: ha az én cégem kiad arra 1 millió forintot, hogy élőben találkozzak indiai kollégákkal, akkor biztos azért, mert megéri nekik. pedig tudunk velük telefonálni, skype-olni, bluejeansezni, teamezni, akármizni. de az nem ugyanaz, mint élőben találkozni valakivel.

felfogod, te idióta barom?! fasznak reklámozod, hogy milyen hülye vagy?!

teéjesenmindegy 2019.02.03. 13:38:06

@math0: @Bobby Newmark:
A világ legszebb dolga amikor két balliberális egymást anyázza.
Üssétek is egymást.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 13:59:01

@teéjesenmindegy: ti nácik mindig, mindenben egymást faszát szopjátok? ja nem. azon élvezkedsz, hogy két politikailag hasonló nézetű vitatkozik egy kisebb kérdésen? elég szánalom vagy, ha neked ez ekkora jelentőséggel bír.

ennél azért jelentősebb, amikor Kurz, Salvini és Orbán egymást anyázzák, mert a nácizmusukkal egymásba ütköznek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 14:10:29

@teéjesenmindegy: azért az egy messze jobb világ lenne, amelyben X jelenleg ellenzéki párt, és Y párt azon vitatakozna, hogy vajon a home office-nak mennyi lehetősége van, és hogy lehetne elősegíteni Magyarországon, mint annak, hogy a csuti geci és a bajor geci arról vitáznak, hogy az ENSZ-et vagy az EU-t utáljuk-e jobban.

teéjesenmindegy 2019.02.03. 14:51:41

@math0: Nem. Az tetszik, és az ártul el rólad kurva sokat, hogy ok nélkül anyázol, barmozol, faszfejezel, nácizol mindenkit, aki neked ellentmond, te ostoba faszfej.
Hálistennek (érted? Istennek) ezért tartasz ott, ahol tartasz, te szánalmas nyomorult szardarab, hogy az a jó dolog az életedben, hogy a cégednél kapsz zabálnivalót, hogy az az kimozdulás neked, hogy bebuszozol az irodádba, és hogy akkora karriered van, hogy otthon se jó széked, se korlátlan interneted sincs.
Nem baj, ha kiröhöglek? :D:D:D: Brenner Matyi, annyit érsz mint kandisznón a csöcs. :D:D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 15:50:57

@teéjesenmindegy:

"Az tetszik, és az ártul el rólad kurva sokat, hogy ok nélkül anyázol, barmozol, faszfejezel, nácizol mindenkit, aki neked ellentmond, te ostoba faszfej."

Az a szép, amikor pofán szarod magad. Hisztizel az anyázás miatt, közben meg anyázol.

Nyugi, nálad sokkal többet mozdulok ki. Svájcban szoktam snowboardozni, a Himalájában túrázni.

A te karriered meg az, hogy van otthon egy irodai asztalod és széked.

Szánalmas vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 15:52:07

@teéjesenmindegy: "bebuszozol az irodádba"

az utóbbi időben ez kétszer történt meg. általában biciklizek. turistaközpontban lakok.

teéjesenmindegy 2019.02.03. 17:50:50

@math0: Ó hát be ne szarjak a svájci snowboardodtól matyi.
Húzd alá, hogy hol anyáztam, te ostoba fasz. Valszeg pont annyit, mint amennyit te kirándultál a Himalájában.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 18:41:04

@teéjesenmindegy: "hol anyáztam, te ostoba fasz. " például itt és most.

akkor tisztáztuk, neked az a kimozdulás, hogy kimész a vécére mobilozni, nekem meg az, hogy Svájcban snowboardozok. a tied is egy "karrier"...:)

teéjesenmindegy 2019.02.03. 19:53:47

@math0: Nálad az az anyázás, hogy ostoba fasznak tartalak? Na, látod többek között ezért vagy ostoba fasz. Tudod, anyázáshoz többek között meg kell említeni anyádat.

Hogy nekem mi a kimozdulás, azt ugye eddig nem firtattuk.
Te írtad te ostoba barom, hogy " bejárok dolgozni. mondok neked egy pár dolgot, hogy miért, mert láthatóan idióta vagy, és nem tudod felfogni:

1) kimozdulni"

Aztán hirtelen már a svejci snowboard a kimozdulás. :D:D Höhö.
Aztán mesélj dagi, ki hiszi el, hogy a te remek adottságaiddal valaha is sportoltál?

Bobby Newmark 2019.02.03. 20:04:14

@math0: A csodálatos személyiségedet biztosan sokan szórakoztatónak találják, ha kellemesnek nem is. Én is jól szórakozom a faszságaidon.

Bobby Newmark 2019.02.03. 20:06:00

@teéjesenmindegy: A faszgyökér az faszgyökér, politikai hozzátartozástól függetlenül. A fidesznik takonygerincűeket sem azért utálom mert fidesznyikek, hanem mert takonygerincűek. Ez meg egy faszfej, aki éppen történetesen kormányellenes. Na bumm.

Bobby Newmark 2019.02.03. 20:10:00

@math0: Én meg a Holdon. Ott is van egy kényelmes székem.
Nyertem, faszfej?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 20:46:13

@Bobby Newmark: hát, ha te azt mondod, hogy a Holdon snowboardozol, akkor rólad ennyit. máskor ne okoskodj, ha ilyen hülye vagy!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 20:47:21

@Bobby Newmark: csodálatos személyiségedet biztosan sokan szórakoztatónak találják, ha kellemesnek nem is. Én is jól szórakozom a faszságaidon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 20:51:46

@teéjesenmindegy:

"Nálad az az anyázás, hogy ostoba fasznak tartalak? Na, látod többek között ezért vagy ostoba fasz. Tudod, anyázáshoz többek között meg kell említeni anyádat."

A) az "anyázás" jelentése bővebb ennél. de hát egy ilyen idióta fasz, mint te ezt honnan is tudná?
B) faszozol, de hisztizel, ha anyáznak. ehhez is ilyen idióta, kétszínű patkánynak kell lenni, mint amilyen te vagy

"Hogy nekem mi a kimozdulás, azt ugye eddig nem firtattuk."

de, firtattuk, és megtudtuk, hogy neked az a kimozdulás, hogy mobilozol a vécén.

azt se tudod felfogni, hogy kimozdulni lehet munkahelyre is, és Svájcba is. a kettő nem zárja ki egymást.

továbbá eddig több maratont lefutottam, és megcsináltam az Annapurna Circuitet.

te meg, mint tudjuk, a vécére jársz mobilozni, neked az a "sportolás" és a "kimozdulás".

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 20:53:42

@Bobby Newmark:

ateistaklub.blog.hu/2018/11/03/utazas_indiaban

Most te jössz, a Holdról írt beszámolóval, kis hazug köcsögkém!

teéjesenmindegy 2019.02.03. 21:17:01

@math0:
"és megtudtuk, hogy neked az a kimozdulás, hogy mobilozol a vécén."
És tényleg! Mert ezt te így kitaláltad, akkor nyilván úgy is van. Mert én ilyet biztos nem írtam le, hogy abból te valamit is megtudhattál volna. De biztos ki tudsz találni még más dolgokat is, hogy aztán azokat tényként ugasd.

Az anyázáshoz, ahogy a nevében is benne van a másik anyját kell szidni, érted, gyökér?

"Svájcban szoktam snowboardozni, a Himalájában túrázni."
A "szoktam" szó azt jelenti, hogy rendszeresen csinálsz egy tevékenységet. Ha azt mondod, hogy a Himalájában szoktam túrázni, az nem azt jelenti, hogy egyszer az életben voltál ott, érted, gyökér?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 21:21:28

@Bobby Newmark: itt a bizonyíték a svájci snowboardozásról:

ateistaklub.blog.hu/2014/03/23/siparadicsom_206

ezt se most találtam ki, hiszen már majd 5 éves post. a kép Zermattnál a Klein Matternhornnál készült. megnézheted google mapson, hogy onnan tényleg olyan a kilátás Zermatt felé.

ateistaklub.blog.hu/2014/03/23/siparadicsom_206

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 21:23:31

@teéjesenmindegy: a "szoktam", az a svájci snowboardozásnál volt. a Himalájában egyszer voltam. te hányszor?!

még mindig nem tudjuk, hogy neked mi a kimozdulás, ha ezeket itt lekicsinyled. ennél jobban kimozdulni nem nagyon lehet.

A) az "anyázás" jelentése bővebb ennél. de hát egy ilyen idióta fasz, mint te ezt honnan is tudná?
B) faszozol, de hisztizel, ha anyáznak. ehhez is ilyen idióta, kétszínű patkánynak kell lenni, mint amilyen te vagy

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 21:24:59

@teéjesenmindegy: tudod, elég röhej, amikor az ilyen kis idióta faszok, mint te a szaros kis tyúkólból lekicsinylik mások kimozdulását, pedig még a falu végén sem voltak.

meg az irsz, hogy faszozva sírtok, hogy mások anyáznak.

szánalmas, kis kétszínű, elvtelen, idióta, geci kis patkány vagy, akárcsak a paraszt gazdid.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 21:26:16

@Bobby Newmark: továbbá kérünk még bizonyítékot arról, hogy milyen internet-előfizetésed van, milyen irodabútorod van otthon, a három monitorról, a laptopod vagy desktopod márkájáról és képességeiről.

mondom BIZONYÍTÉKOT!

teéjesenmindegy 2019.02.04. 01:16:44

@math0:
A, Az anyázás a másik anyjának a szidását jelenti. Ilyeneket, hogy matyi basszad meg a kurva anyád. Na ez anyázás. Az, hogy egy kapitális nagy balfasz vagy, az nem anyázás. Az egy tény.
B, Húzd alá, hogy hisztiztem köcsög. Olvasni se nagyon tudsz, ugye? Simán megállapítottam, hogy igen jó képet ad rólad, hogy folyamatosan kurvaanyázol mindenkit, aki nem te vagy.
Mert írni nem tudsz, az ugye látszik.
"Svájcban szoktam snowboardozni, a Himalájában túrázni."
Ez azt jelenti, hogy svájban szoktál snowboardozni, a himalájában meg túrázni szoktál. Érted? A szoktam az állítmány. Nem azt írtad, hogy életedben egyszer jártál arra.
A mondat helyesen és igazul valahogy úgy hangzik hogy "Voltam már kétszer Svájcban meg egyszer a Himalájában. "

"meg az irsz, hogy faszozva sírtok, hogy mások anyáznak." -Ezt gondolom magad sem érted :D

Na, menj és matyizz homopornóra a három monitorodon köcsög. :D Jaa, hogy az csak hétfő reggeltől van? Akkor azért vagy olyan feszült.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.04. 07:33:34

@teéjesenmindegy: "Mert én ilyet biztos nem írtam le"

hát ez az, kis gecikém. mások kimozdulását ekézni a kis szaros tyúkóladból, azt igen. de példát írni, azt nem, mert hát a szaros kis életeddel csak arra futja, hogy mások, nálad sokkal jobb életét ekézd. nincs miről írnod, a szaros kis életedet elbasztad, nem tudsz példát mondani, mert nincs jó példád. neked tényleg az a kimozdulás, hogy a vécén mobilozol. ha csinálnál valamit, már rég eldicsekedtél volna vele, de nincs miről írnod, mert az életed nulla.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.04. 07:40:50

@teéjesenmindegy:

Igen jó képet ad rólad, hogy folyamatosan faszozol mindenkit, aki nem te vagy. Közben meg hisztizel, hogy anyáznak. Egy elvtelen, idióta paraszt vagy.

"Mert írni nem tudsz, az ugye látszik.

"Ez azt jelenti, hogy svájban"

Egy szóban két helyesírási hiba, de arról okoskodsz, hogy ki nem tud írni. Szánalom vagy.

"Voltam már kétszer Svájcban meg egyszer a Himalájában. "

Svájcban többször. Te meg továbbra sem voltál sehol, és ezt próbálod itt kompenzálni. AZ elbasziott, kis szaros életedet.

"Ezt gondolom magad sem érted"

Hát érteni értem, hogy faszozás közben miért sírsz, mert egy idióta vagy, aki akár ostoba módon is, de kompenzálni próbálja a kis elbaszott életét. Akár úgy is, hogy leégeti magát. Muszáj bepróbálkoznod valamivel, olyan szánalmas kis életed van. Ha kell faszozva hisztizel az anyázáson, ha kell, akkor helyesírási hibák tömkelegével hisztizel azon, hogy mások nem tudnak írni. Meg azon okoskodsz, hogy hányszor voltam Svájcban és a Himalájában, miközben te legfeljebb a kert végébe jársz a budira.

A homopornó esetében magadból indulsz ki. Ennyit tudsz, Fidióta barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.05. 06:54:28

@Bobby Newmark: na mi van, bazdmeg, nem mered nyomni a képet, ahogy home office-ban nyomjátok a haverral a budin a Teletálos melegpornót? arany életed lehet, te kis szánalom!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.05. 06:56:05

@teéjesenmindegy: "hol anyáztam, te ostoba fasz. Valszeg pont annyit, mint amennyit te kirándultál a Himalájában. "

akkor ezt ugye tisztáztuk, én voltam a Himalájában, bizonyítottam, el is ismerted. Te anyáztál. De azért sírtál, hogy én anyázok. Szánalom vagy, kis Fidióta!
süti beállítások módosítása