Izmos Filozófus

inkább kiírom magamból

N1G - Napóleon is Egy Geci

2018. december 19. 23:43 - Izmos Filozófus

Nem lesz többé ellenzék. Miért is? Ebben a cikkben végigveszem a 3 legfontosabb érvet.

Mi ez a három érv? Ahogy Napóleon is monda:

Pénz, pénz, pénz.

Off: Rákerestem és nem is Napóleon mondta, hanem Raimondo Montecuccoli, akiről nem sokat tudok. Hagytam inkább Napóleont, mert az N1G jobban hangzik, mint az R1G. Bocs.

Most, hogy megvan a három tényező, nézzük, hogy melyik mért fontos!

1. Pénz - a te pénzed

Képzeld el, hogy hiszel egy ügyben, amiért hajlandó vagy irtó keményen dolgozni. Mennyiért dolgoznál egy ilyen munkán? Dolgoznál ingyen? És 5 éven keresztül is dolgoznál lelkesedésből és elhivatottságból?

Szeretnél enni, jó helyen lakni, kikapcsolódni...és érezni, hogy haladsz előre az életedben. Hiába hiszel veszettül az egészben, hosszú távon senki sem dolgozik ingyen. Akármilyen elhivatott aktivista vagy, egy idő után felteszed magadnak a kérdést, hogy miből lesz családod…

A politika nem könnyű pálya. Ha jól és nemzetközi szinten dolgozol, akkor az 500.000 nettó fizetés is nevetségesen kevés. Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy annyira elhivatott vagy, hogy beéred ennyivel.

2. Pénz - a csapat pénze

Most képzeld azt, hogy összeszervezünk egy kis, országos csapatot.

Tegyük fel, hogy minden csapattag 500.000 nettót kér és ebből minden egyéb költségét megoldja. Ez a nettober.hu szerint 909 775 forintjába kerül a “cégnek”. Ne feledd, okos emberekre van szükségünk, akiket meg kell győzni arról, hogy érdemes velünk dolgozni, szembenézni a hatalommal és nem külföldre lelépni.

18 megyeszékhely van Magyarországon + Budapest. Ha mindenhol 5 fő dolgozik, Budapesten pedig 10, akkor az összesen 100 fő országosan. Vajon a kormányon lévő pártnak van most ennyi embere? Velük kell versenyezni... 

100 fő költsége 90 millió forint havonta. Ez körülbelül 1 milliárd forint évente. Nincsenek autók, kampányok, plakátok, rendezvények..

A legutóbbi választásoknál, ha a feltételeknek megfelelő pártot alapítottál a támogatás mértéke 611 millió forint volt. Évi 1 milliárdos alsó becslés mellé a 600 millió nagyon sovány. Hogyan szerezzünk még pénzt?

3. Pénz - mások pénze

Az előbbiek alapján látszik, hogy országos pártot nem lehet külső támogatók nélkül fenntartani.

Három helyről lehet pénzt szerezni:

  1. Állam és állami szervek, támogatások
  2. Magyar vállalkozók és vállalkozások
  3. Külföldi szervezetek, vállalkozók és vállalkozások

Állam és állami szervek, támogatások

Valljuk be, ez kemény dió. Akkor adnak pénzt, ha érdekük, hogy hatlomra kerüljünk és olyat tudunk ígérni, ami nagyon meggyőző. Egy új párt itt nemigen rúg labdába reálisan.

Magyar vállalkozók és vállalkozások

Az utóbbi évek alatt az összes nagyobb (és lassan közepes) vállalkozás is "önkéntes" alapon szoros érdekkapcsolatba került a vezetéssel. Ha bárki látványosan támogatná egy kis párt létrejöttét, azt lehet, hogy "véletlenül" alaposabban megvizsgálja valamelyik hatóság. Milliárdos tételű támogatást kell szereznünk, amiért cserébe ígérni sem tudunk semmit. Ha egy vállalkozó támogat minket, az a saját létét kockáztatja.

Külföldi szervezetek, vállalkozók és vállalkozások

Ami külföldről jön, az “Soros” vagy “Multi”. A multik érdeke a kiszámíthatóság. Sőt, inkább az, hogy könnyen tudjanak érdekeik szerint egyezkedni a kormányzattal. Nekik teljesen mindegy, hogy él itt az átlag ember, az a lényeg, hogy legyen profit. Ők akkor adnak pénzt, ha tudunk adni valamit cserébe. Mi nem tudunk. És nem is akarunk előre csapdába kerülni.

Ezen kívül minden nagyobb külföldi támogatás “Soros pénznek” minősül. Már 10 millió sem megy át. Itt pedig milliárdokra van szükség. Fúró.

Összesítve milliárdokra lenne szükség, de senkinek sem érdeke, hogy adjon. Zseniális.

Van remény

Csak máshogy kell gondolkozni.

anhhardcover.png

 

Persze a világ változik, aggodalomra semmi ok. Bármikor történhet egy csoda. Várjuk együtt. Csak legközelebb ezeket tartsuk észben:

  • az állami támogatás ilyen formában alapból is kevés és eleve megalkuvásra kényszeríti a pártokat
  • az erőforrások elvágása lehetetlenné teszi kis pártok indulását

Most, hogy kiszámoltuk, hogy a legkisebb országos akcióhoz is mennyi pénzre van szükség, lássuk be, lehet, hogy

N(apóleon) és O(rbán) is 1G,

 de hatalomtechnikailag jól csinálták.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izmosfilozofus.blog.hu/api/trackback/id/tr2814501920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása